tisdag 21 januari 2014

Piroger

Vi fick lov att göra vilken köttfärsrätt som vi ville. Jag och Lovisa bestämde oss för att göra Piroger.

Först smälte vi smöret och hällde i 3/4 mjölk
När det blev 45° hällde vi i jästen, 1äggvita, 1krm salt, 2 2/1 dl mjöl och blandade det till en smidig deg och lät den jäsa.

Samtidigt som degen jäste gjorde vi fyllningen.
Först skalade och hackade vi 1gullök och fräste den tills den blev mjuk.
Sen blandade vi i färsen och kryddade med salt och peppar och tillsatte ketchup, soja och en vitlöksklyfta.
Sen lät vi det svalna.

Vi kavlade ut degen till en rund platta och la i fyllningen och sen vek över ena kanten och tryckte ihop kanterna med en gaffel.
Sen penslade vi pirogerna med ägg.

Vi lät den jäsa en liten stund innan vi satte in den i ugnen där den fick va i 15 minuter i 225°

Det vi gjorde annorlunda va att vi använde ketchup istället för tomatpuré. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar