måndag 11 november 2013

Egna tankar


Boken får mig att tänka på framtiden. Det verkar som att författaren har försökt få en bild av hur framtiden skulle kunna se ut. Jämför man Enehanda med Sverige så är det väldigt stor skillnad. Det finns mycket fler och strikta regler i Enehanda och dom har inga känslor, dom ser ingen färg, dom föder inte sina egna barn och dom verkar ju inte ha några bilar. Och allt det har vi i Sverige. I Sverige får man också bestämma sina egna jobb som man inte får i Enehanda.
Enehanda liknar inte något speciellt tycker jag, kanske har Enehanda någon likhet med Afghanistan när det gäller att bli dödad om man gör något fel.
Jag tror att budskapet med boken är hur världen skulle kunna se ut i framtiden och hur den skulle kunna se ut om vi inte hade haft känslor och dom reglerna vi har. Boken ska nog också få oss att tänka efter att vi ska vara glada att vi har dom reglerna vi har, att vi har känslor, att vi får föda våra egna barn och bestämma själva hur våran familj ska se ut. Det verkar ju inte vara så kul samhälle att leva i i boken.
Fördelar med boken är att men verkligen kan se att detta skulle kunna vara framtiden så den får en att tänka efter och vara lite glad för att vi inte har det så. Nackdelar med boken är att den var väldigt komplicerad, den var konstig och lite svår att hänga med i för det hände så mycket nya och olika saker hela tiden.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar